Feiring av matregion med lokale råvarer

Den 9. februar 2022 feirer vi matregionen Trøndelag. Elever fra 9. trinn i hele fylket skal tilberede og servere en 2-retters lunsj med lokale råvarer.

Her har kokk Martin Trana Flak laget seks forskjellige oppskrifter som er filmet, håper dette kan hjelpe dere på vei til å ta del i denne feiringen!

Rødbete

Spennende salat som kan serveres både lun og kald.

Få oppskriften

Laks

Frisk laks med mango, vårløk, agurk og koriander.

Få oppskriften

Hvit fisk med jordskokk og grønnkål

Hvit fisk av eget valg med jordskokk og grønnkål.

Få oppskriften

Helstekt vilt eller storfe

Helstekt vilt eller storfe med potet og brokkoli.

Få oppskriften

Skav

Skav med potetmos og syltet løk.

Få oppskriften

Panna cotta

Panna cotta med hvit sjokolade og marinerte blåbær.

Få oppskriften