Ei god gryte er et sikkerstikk når du skal ha gjester. Her er oppskrift på ei svært velsmakende elggryte fra Fumo i Midtre Gauldal ved kjøkkensjef Martin Trana Flak på Scandic Nidelven i Trondheim.
Oppskrift:
Potetstappe:
400 g skrelt mandelpotet
1 dl fløte
4 ss smør
Persille, kjørvel, gressløk m.m
Kok opp potetene og trekk dem møre.
Sil av vannet og damp potetene tørre i kjelen over platen.
Knus potetene godt med en skje og ha i fløte og smør ,
Rør til du får en jevn konsistens.
Grovkutt gressløk, kjørvel, persille eller andre grønne urter du liker å bland inn rett før servering slik at urtene holder seg grønne å fine
Smak til med salt og pepper. Topp med deilig ramsløksmør fra Midtre Gaudal
Elggryte:
600 g mørbrad av elg
200 g gulrot
2 stk løk
6-8 store sopp (champignon / aromasopp)
100 g bacon
5 dl mørk kraft
2 dl sæterrømme
Salt
Pepper
Maisenna
Kutt opp løk, sopp, og bacon. fres dette i pannen til det har fått en fin og blank farge ha i kjelen og tøm over kraften.
Skrell så gulroten å kutt denne i terninger ha i kjelen.
Mens grønnsakene og baconet småputrer på platen, kutter du elgen i 2x2cm terninger.
Kjøttet brunes raskt i en varm panne slik at den får en fin steke skorpe. Når den er ferdig brunet legger du denne til siden til grønnsakene har kokt møre i kraften.
Når grønnsakene har fått en god konsistens jevner du gryten med litt maisenna som du blander ut med litt vann (et tips er å ikke ha i for mye på en gang, da den fort kan bli tykk. Prøv deg fram.)
Når gryten har fått småkokt litt og blitt tykk, har du i elg og rømme, rør i rundt, smak til og server med en gang.
Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival