Stekost fra Stjørdal

Stekeost, syltet rødbeter, valnøtter revet pepperrot

Syltede rødbeter:
400 g rødbeter
1 dl epleeddik
2 dl syrlig eplejuice 1 dl vann
1 dl sukker
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 ts karve

Rødbete-vinaigrette med valnøttolje:
2 dl rødbetejuice
1 dl solbærsaft
1 1⁄2 dl rødvinseddik 1 stjerneanis
1⁄2 dl sukker
1 dl valnøttolje
2 stk stekeost
pepperrot-bit

Kok rødbetene med skallet på i saltet vann til de er møre, ca. 1 time .Kjøl dem ned, skrell dem og kutt dem fint. Kok opp eddik, eplejuice, sukker, kanelstang, stjerneanis og karve. Ha rødbeter i laken og la dem ligge i minimum 1 døgn.
Lag vinaigrette ved å koke opp rødbetejuice, solbærsaft, sukker, eddik og stjernenanis til det blir en litt tykk dressing. Ha i olje og rør om.
Sett en stekepanne på høy varme. Når pannen er varm, legges stekeosten i og Stekes i ca. 2 minutter på en side.
Rett før servering vendes syltet rødbete inn i rødbete-vinaigrette. Ha på tallerkener. Del stekesoten i to og dander på toppen av rødbetene, og riv over fersk pepperrot.