Skogsoppsuppe fra Røros

Skogsoppsuppe, posjert egg og fenalår

Skogsoppsuppe:

300 gr bacon
300 gr champignon
2 stk sjalottløk
2 dl mørk kyllingkraft
3 dl melk
1 dl kremfløte
100 gr smør
1 terning maggi kyllingbuljong
Sitron og salt
- grov hakk bacon, sopp og sjalottløk.
- Fres bacon i en stor panne med litt rapsolje.
- Når kjøttet er godt brunet tilsettes sopp og sjalottløk, fres dette blankt.
- Tilsett kyllingkraft, kyllingbuljong, melk og fløte og kok dette i ca 5 minutter.
- Tilsett smøret helt tilslutt og smal opp suppen med sitronsaft og salt
- Siles gjennom et klede så alle partiklene forsvinner.

Posjert egg fra Galåvoldengård:
2 L vann
2 dl hvitvinseddik
2 ss salt
4 egg (romtemperert)
- Klekk egg i små kopper og tilsett 1 ss hvitvinseddik i hver kopp, la dette ligge i 5 minutter
- Kok opp vann, salt og eddik. Når vannet koker rører du godt rundt i kjelen med en visp til du får en slags virvelstrøm.
- Tilsett eggene forsiktig mens vannet flyter rundt. Ta kjelen vekk fra varmen og la eggene ligge i 4 minutter.
- Etter 4 minutter er eggene klare til å nytes

Se video av kollega Espen Aunaas på Britannia som posjerer egg. 

Dander egg i suppeskåler, ha på suppe og topp med tynne skiver fenalår og gressløk.