Rugbrød med ost fra Orkland

Blåskjell fra Fosen


2 kg blåskjell
1 dl olivenolje
1 ss paprika pulver
2 stk grønn chili kuttet i tynne skiver
1 fedd hvitløk kuttet i skiver
4 stk sjalottløk kuttet i skiver
1 stk fennikel kuttet i tynne skiver
1 ss tomatpure
2 box cherrytomater kuttet i fire
5 dl hvitvin
1 potte koriander fin snittet
Sitronjuice, salt og pepper

Legg blåskjellene i en bolle og skyll dem godt i kaldt vann. Vask dem godt for hånd, og plukk ut alle skjell som er knust/ åpne og kast. riv også av «skjegget» som henger på skjellene. Sil så av vannet og tørk dem godt. Svisj hvitløk, løk, grønn chili, sjalottløk ,fennikel og paprika pulver i olivenoljen i en gryte på middels varme til løken og grønnsakene er blank. Skru så opp varmen og ha på tomatpure og paprika pulver. Svisj dette i 2-3 minutter og ha på cherrytomater og svisj videre i 2 minutter. Ha på hvitvin og gi dette et oppkok. Ha så på blåskjell, bland dette godt med det som er i gryten fra før av. legg så en litt mindre gryte eller noe tungt på toppen av blåskjellene sånn at dem blir dampet i press. Vi damper dem i press for at dem ikke skal åpne seg før dem er ferdig og bli tørre. Damp blåskjellene i ca 5-6 min . strø over salt, pepper og press over sitronjuice. Topp med koriander.