Entrecote av limousine

Pepperstekt entrecote, kryddersmør, potetkrem og brokkoli

Stekt entrecote:
600 g entrecôte
4 ss meierismør
1 hvitløkfedd
2 kvister timian
skall av 1⁄2 sitron
salt og pepper
1 potte skole karse

Kryddersmør:
250 g temperert meierismør 2 ss finhakket sjalottløk
1 hvitløkfedd
saft av 1⁄2 sitron
3 ss olivenolje
revet skall av 1⁄2 sitron
1 ss worcestershire sauce 1 ts tabasco
1 ss dijonsennep
1 ss timianblader
2 ss finhakket estragon
2 ss finhakket persille salt og pepper

Potetkrem
500 g skrelte mandelpoteter
1 dl kremfløte
1/2 dl helmelk
2 ss meierismør
1 ss dijonsennep
2 ss hakket estragon
salt og pepper

Begynn med kryddersmøret: Pisk smøret hvitt, ha i resten av in- grediensene og smak til med salt og pepper. Smøret kan godt lages dagen før og ligge på frys eller i kjøleskap. Ha smøret i plastboks eller rull det stramt inn i clingfilm som en pølse.
Potetkrem: Kok potetene møre i vann, sil potetene godt og ha dem tilbake i kasserollen og sett på platen på middels varme for å få fordampet det siste med vann i potetene. Kok opp melk, fløte og smør. Press potetene gjennom en fin sil og spe på med melkeblan- dingen under omrøring. Ha i estragon og dijonsennep. Smak til med salt og pepper
Del entrecôte i fire porsjonsstykker. Rens og finhakk hvitløk. Kok smøret sammen med hvitløk, kvister med timian og sitronskall på middels varme. Når smøret begynner å bli gyllent, er det ferdig. Ikke sil smøret, det er masse god smak i krydderet som ligger oppi. Entrecôte krydres godt med salt og pepper. Det er viktig at entre- côten får ligge i romtemperatur i ca. 1 time før grilling, da blir resul- tatet bedre. Grill kjøttet på høy varme, samtidig som det pensles med kryddersmøret. Grill det 3–4 minutter på hver side, og la det hvile i 7–8 minutter sammen med to skiver kryddersmør som har ligget på kjøl/frys. Topp med karse. Serveres med potetkrem og gjerne kokt brokkoli.