Einerrøkt røye fra Namdalen

Einerrøkt røye på sprø vaffel med Snøfrisk og gressløk

Tenk så heldige vi er som har en av verdens beste kokker som festivalkokk! 

Head Chef Christopher W Davidsen ved Speilsalen var i år landslagstrener til det norske kokkelandslaget og han har selv vunnet sølv i Bocuse D`Or. I dette portrettintervjuet kan du bli bedre kjent med vår hardføre mesterkokk.

Mens vi venter på Trøndersk Matfestival i sommer kan du lage mat sammen med Christopher. Her har han brukt råvarer og produkter fra de ulike regionene som deltar på Trøndersk Matfestival. 

Dette er oppskrifter for alle, som du fint kan lage hjemme. Kokken deler også noen gode tips underveis. Klar, ferdig, kok!

 

EINERRØKT RØYE PÅ SPRØ VAFFEL

Vaffelrøre:
• 250 g mel
• 1 ts bakepulver
• 1 ss sukker
• 270 g kulturmelk
• 100 g helmelk
• 1 egg
• 50 g smeltet smør
• 1 klype salt

Kjør kulturmelk, melk, sukker, egg, smør, salt og bakepulver med stavmikser. Spe på med hvetemel og kjør til en smidig røre. La dette svelle i 30 min før du steker vaflene. Stek vaflene litt lengre enn du pleier slik at de blir gyldne og sprø. Klipp så ut hjerter med saks.

Snøfriskkrem:

2 pakker snøfrisk / 250g
4 ss fløte
2 ss sitronjuice
3 ss gressløk
2 klyper maldonsalt

Pepperrot
Skole karse

Visp alt sammen. Smør på vaffel, topp med to skiver røkt røye. Riv over pepperrot og topp med skolekarse. Velbekomme!