Einerrøkt røye fra Namdalen

Einerrøkt røye på sprø vaffel med Snøfrisk og gressløk

Vaffelrøre:
• 250 g mel
• 1 ts bakepulver
• 1 ss sukker
• 270 g kulturmelk
• 100 g helmelk
• 1 egg
• 50 g smeltet smør
• 1 klype salt

Kjør kulturmelk, melk, sukker, egg, smør, salt og bakepulver med stavmikser. Spe på med hvetemel og kjør til en smidig røre. La dette svelle i 30 min før du steker vaflene. Stek vaflene litt lengre enn du pleier slik at de blir gyldne og sprø. Klipp så ut hjerter med saks.

Snøfriskkrem:

2 pakker snøfrisk / 250g
4 ss fløte
2 ss sitronjuice
3 ss gressløk
2 klyper maldonsalt

Pepperrot
Skole karse

Visp alt sammen. Smør på vaffel, topp med to skiver røkt røye. Riv over pepperrot og topp med skolekarse. Velbekomme!