Mangalicasvin fra Midtre Gauldal

Sennepsglasert mangalicasvin, potetlefse & surkål

Sennepsglasert svin:
4 stk koteletter
3 ss raps olje
8 dl dl vann
50 gr smør
1 ss sterk sennep
1 ss grov sennep
1 ss dijon sennep
Salt, pepper og sitron juice

Stek kotelettene godt på hver side i en varm panne. Kryddre med salt og pepper og ha på vann, smør og sennep. Kok dette under lokk til kjøttet løsner fra benet. Ca 2 timer. Ta ut kjøtte fra kraften som ligger i pannen. Riv kjøttet godt opp for hånd i mens du Koker ned kraften til ønsket tykkelse. vend inn kjøttet.

Surkål:
• 1 kg hodekål
• 2 stk eple, grønne
• 1 ss salt
• 2 ss karve
• 4 dl vann, eller kraft
• 1 dl hvitvinseddik, eller epleeddik
• 4 ss sukker
• Pepper og salt
• Ribbefett

Finsnitt kålen. Skrell og rasp eplet. Legg kål, epler, salt og karve lagvis i en kjele og hell på vann og eddik. Kok kålen til den er mør under lokk, omtrent 1 – 1,5 time. Smak til med salt og pepper, og ribbefett hvis du har det. Pass på underveis at det er nok væske i kjelen, og tilsett eventuelt mer vann om nødvendig. Juster også sødmen og syrligheten så det passer din smak. Surkål kan kokes mange dager i forveien.

Server i lokal potetlefse med surkål og topp med mer sennep etter smak.