Krabbe fra Hitra/Frøya

Tartar med black garlic majones, sprøstekt løk og syltet rødløk

Tartar:
400 g flatbiff uten sener av kalv 2 eggeplommer
1 ts kvernet pepper
2 ss olivenolje
1 ss finhakket gressløk maldonsalt
saft av 1 sitron

Black garlic majones:
1 dl majones
2 fedd black garlic
4 ss finhakket vårløk, kun
det grønne
1 ss creme fraiche
Salt, pepper og sitron juice

4 ss sprøstekt løk fra butikk


Syltet rødløk:
2 stk rødløk
4 ss epleeddik
4 ss syrlig eplejuice 4 ss sukker
1 ts honning

Lag syltet rødløk først: Rens løken og kutt dem i tynn skiver. Kok opp eddik, juice, sukker og honning. Hell dette over løken og sett i kjøleskap. Klar til servering når det er avkjølt.
Hakk kjøttet fint opp til tartar. Her er det viktig å bruke god tid så det ikke blir grove biter, det skal være finhakket. Ha kjøttet i en bolle, rør inn eggeplommer, olivenolje, gressløk og pepper. Smak til med salt og sitronsaft. Majones kjøres opp med black garlic, creme fraiche vårløk med stav- mikser til alt er fint blandet. smak til med salt, pepper og sitron. Ha dette over tartaren, dryss over sprøstekt løk og topp med syltet rædløk etter smak. Jeg vil anbefale grillet brød til dette.