Rabarbracocktail

Iskald rabarbra coctail med sitrongress, limeblad & grønn jalapenos

Tenk så heldige vi er som har en av verdens beste kokker som festivalkokk!

Head Chef Christopher W Davidsen ved Speilsalen var i år landslagstrener til det norske kokkelandslaget og han har selv vunnet sølv i Bocuse D`Or. I dette portrettintervjuet kan du bli bedre kjent med vår hardføre mesterkokk.

Mens vi venter på Trøndersk Matfestival i sommer kan du lage mat sammen med Christopher. Her har han brukt råvarer og produkter fra de ulike regionene som deltar på Trøndersk Matfestival.

Dette er oppskrifter for alle, som du fint kan lage hjemme. Kokken deler også noen gode tips underveis. Klar, ferdig, kok!

RABARBRADRIKKE:

6 dl Mikkelhaug rabarbrajuice
2 dl Mikkelhaug jordbærjuice
¼ grønn chili
1 stk stor sitrongress
5 stk lime
2 dl gin (valgfri)
4-5 ss sukker

- Del lime i 2 og skvis all juicen i en bolle. Kutt chili og sitrongress i skiver.
- Bland alle ingrediensene med limejuicen og skjør dette sammen med en stavmixer eller blender.
- Når det er kjørt godt sammen siles det gjennom et klede så du får vekk alle partikler.
- Oppbevares kald og serveres med isbiter og noen skiver lime.
- OBS: kan fint lages uten gin