Krabbe fra Hitra/Frøya

Krabbe fra Hitra med pepperglace

Glasert krabbe:
1 kg kokte taskekrabbeklør
50 g meierismør
2 ss rapsolje
1 ss svart, grovmalt pepper
1 ts grovmalt szechuanpepper 1 ts grovmalt korianderfrø
1 rød chili
2 hvitløkfedd
50 g ingefær
50 g brunt sukker
50 g honning
1 dl riseddik
saft av 1 lime
1 dl soyasaus
3 ss østerssaus
50 g ketjap manis/ søt soyasaus 1 bunt koriander

Krabbe har vi tradisjon for å spise mye av her i Norge. Her er en asi- atisk variant jeg lærte meg da jeg var i Singapore.
Rens og finhakk chili, hvitløk, ingefær og koriander. Spar litt av korianderen til å drysse på når retten skal serveres. Fres smør og olje i en stekepanne. Ha i alle krydderne og grønnsakene. Tilsett ed- dik, honning, østerssaus og soyasaus, kok i ca. 5 minutter. Knus de hele krabbeklørne forsiktig og vend dem inn i peppersausen, fres i 3–4 minutter. Press over lime og ha på et lite dryss med koriander