Gazpacho med grønt fra Frosta

Gazpacho med ricotta og basilikum

Tenk så heldige vi er som har en av verdens beste kokker som festivalkokk!

Head Chef Christopher W Davidsen ved ved Speilsalen var i år landslagstrener til det norske kokkelandslaget og han har selv vunnet sølv i Bocuse D`Or. I dette portrettintervjuet kan du bli bedre kjent med vår hardføre mesterkokk.

Mens vi venter på Trøndersk Matfestival i sommer kan du lage mat sammen med Christopher. Her har han brukt råvarer og produkter fra de ulike regionene som deltar på Trøndersk Matfestival.

Dette er oppskrifter for alle, som du fint kan lage hjemme. Kokken deler også noen gode tips underveis. Klar, ferdig, kok!

GAZPACHO

500 g tomat delt i 4
1 stk grønn chili grovkuttet
1 ss fersk ingefær,
1 stav stang selleri ferdig skrelt
1 boks cherrytomat,
1 stk paprika renset for kjærne og frø,
1 stk skrelt agurk,
1 dl tomatjuice
½ ss paprikapulver

200 g ricotta ferdig skyllet i iskaldt vann
2 ss olivenolje
Sitron, salt og pepper
1 stk rødløk
1 potte basilikum

Ha alt utenom ricotta, rødløk og basilikum i en blender. Kjør dette i 3- 4 minutter og sil.
Smak til med salt, tabasco & pepper.
Kutt rød løk i tynne skiver. Mariner ricottaosten i olivenolje, salt, pepper og sitronjuice.
Ha suppen i en suppe skål, topp med ricotta, rødløk og basilikum. velbekomme