Bacalao på klippfisk fra Bondens Marked

Bacalao på klippfisk, potetchips og chilimajones

Bacalao:
1 kg utvannet klippfisk
1 kg potet, skrelt, kuttet i skiver
2 stk kepa løk , skrelt, kutet i skiver
3 fedd hvitløk, kuttet i tynne skiver
2 stk rød paprik
2 stk rød chili
2 ss paprika pulvert
2 ss tomatpure
2 dl olivenolje
1 kg grovhakket tomater
1 box røde cherry tomater
Salt og pepper
Creme fraiche
Finhakket koriander

Rens klippfisk for skinn og ben, og skjær den i biter på 3-4 centimeter. Skjær potet, løk, paprika, hvitløk, chili i skiver.. Varm opp oljen i en kasserolle sammen med hvitløken, chilien, paprika og tomatpureen og svisj dette i ca 5 min. Legg et lag løk i bunnen først og legg så lagvis klippfisk, potet, løk, paprika, hele cherrytomater, hermetiske tomater i kasserollen. Legg lag på lag til det er tomt. Kok opp på middels varme, og la kasserollen småkoke på svak varme en drøy time, gjerne lenger. Rist kasserollen lett (slik at det ikke setter seg i bunnen) på platen av og til, men ikke rør i bacalaoen.smak til med salt og pepper. Trekk av bacalaoen og la den stå uten varme og trekke 20-30 min. server så med potetchips og creme fraiche og topp med koriander det er kjempe godt.