Hva er veldig godt, veldig enkelt, imponerer alltid og passer godt både på en sommerdag og en fredagskveld i november? Blåskjell! Lars Erik Vesterdal koker dem i øl, gode grønnsaker og et par (nesten) hemmelige ingredienser.
Blåskjellsuppe med øl
Dette trenger du til 2 personer:
1 kg blåskjell
1 flaske øl ( gjerne en lys type )
2 dl fløte
1 ss olje
2 ss smør
1 løk
2 gulrøtter
½ squash
Sitron
Salt og pepper
Slik gjør du:
Vask og rens blåskjellene rene under rennende kaldt vann. Kutt løk og gulrøtter i terninger og stek dem blanke i smør og olje. Tilsett blåskjellene og damp de i tre minutter. Ha i squash og fløte og la dette koke sammen et minutt til alle skjellene har åpnet seg.
Sil av suppen og anrett blåskjellene i en bolle. Skum opp suppen med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt sitron. Tøm den skummende suppen over skjellene og pynt med masse urter.
Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival