Oppskrifter

Oppskrifter fra Matriket Midt

Her er det samlet oppskrifter og tips fra noen av Trøndelags beste kokker, som har fått boltre seg med de beste råvarene. Kos deg!

Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival

Matmanifestdagen 2022

 

Her finner du seks smakfulle oppskrifter basert på lokale råvarer til Matmanifestdagen 2022.

 

Få oppskriftene her

Head Chef ved Speilsalen Christopher W Davidsen

Festivalkokk for Trøndersk Matfestival 2021.

Få oppskriftene her

Bidos / Bearkoekrovhte

Nydelig mat til mange, en klassisk rett som egner seg like godt ute som inne. 

 

Få oppskriften

Laks poké bowl

Laks og masse godt, inspirert av surfere på Hawaii.

Få oppskriften

Salat med tørket reinkjøtt

Salat, bringebær, ost og smaksrik, tørket reinkjøtt. Nydelig på tur eller til lunsj!!

Få oppskriften

Pastasalat med laks 37

Pasta og laks - en klassiker! En ekstra god versjon. 

Få oppskriften

Laksesandwich med posjert egg

Vil du imponere med posjert egg og hollandaisesaus? Da følger du framgangsmåten her, det er ikke så vanskelig som det ser ut som!

Få oppskriften

Reinskavgryte

Frode Fjellheim sin signaturrett er reinskavgryte. Og han putter gjerne opp i en litt utradisjonell ingrediens.

Få oppskriften

Mettes kebab

Med råvarer fra Melhus.

Få oppskriften

Sprø potetlefse med grævfisk og rakfisk

Med råvarer fra Namdalen.

Få oppskriften

Blåskjell-suppe med øl

Med råvarer fra Fosen.

Få oppskriften

Elggryte med grov mandelpotetstappe

Med råvarer fra Midtre Gauldal.

Få oppskriften

Pølser med brioche og sommersalat

MMed råvarer fra Oppdal og Rennebu.

Få oppskriften

Bresert kanin med spinat og varm potetsalat

Med råvarer fra Innherred.

Få oppskriften

Toast med ost og chimichurri

Med råvarer fra Værnesregionen.

Få oppskriften

Orklandsalat

Få oppskriften

Hjorteskank med spisskål og nypoteter

Med råvarer fra Frøya og Hitra.

Få oppskriften

Tørrmodnet svinekam med nykål og smørsaus

Med råvarer fra Frosta.

Få oppskriften

Smakfull blings

Med råvarer fra Røros.

Få oppskriften

Britanniafølelsen hjemme

Ønsker du å gjenskape den gode følelsen fra Britannia hjemme? Her får du tre gode oppskrifter fra hovedkjøkkensjef Espen Aunaas.

Få oppskriftene

Trøndersk Festmåltid

Mesterkokken Lars Erik Vesterdal har reist rundt i fylket, og samlet produkter som trøndere har et forhold til. Resultatet er Trøndersk Festmåltid! Et tre-retters måltid som kan serveres til mange, passer både sommer og vinter, og som kan imponere gjester.

Få oppskriften