Stjørdalsøl til Barcelona Beer Festival

Blant 1000 øl fra 200 bryggerier og 20 land er Stolt Bryggeris raffinerte maltøl «Røyklagt» garantert pallplass under Barcelona Beer Challenge i mars.

Foto: Kristian Helgesen

–Noen bryggerkolleger anbefalte meg å sende noen bokser til Barcelona Beer Challenge, og det gjordet jeg. Så mottok jeg en e-post hvor jeg ble sterkt oppfordret til å møte opp på Barcelona Beer Festival for å motta en pris, forteller bryggerimester Mikael Slettedal ved Stolt Bryggeri.

Heltrøndersk 

Røyklagt ble lansert på vinmonopolet i desember i fjor, og er et samarbeid mellom Stolt Bryggeri og lokale tradisjonsbryggere i Stjørdalsføret. Et heltrøndersk øl brygget på lokaler råvarer og tradisjonelt vis, der maltet tørkes over åpen flamme før brygging. Ølet har så langt blitt svært godt mottatt, både lokalt og internasjonalt, som i Berlin under Grüne Woche.

–Dette er første gang Røyklagt deltar i en konkurranse, og det er en stor annerkjennelse for oss å få en pallplassering, uansett hva sluttresultatet blir. Vi håper prisen viser at røykøl kan være er et kvalitetsøl - spesielt for den som er interessert i å kombinere øl og gode matopplevelser, sier Slettedal.  

Høy standard på Sør-Europas største ølfestival

Barcelona Beer Festival er en av de største og viktigste ølfestivalene i Sør-Europa, med 450 nasjonale og internasjonale ølsorter på menyen. I løpet av helga forventes rundt 33.000 besøkende. 

Barcelona Beer Challenge er en internasjonalt anerkjent konkurranse under festivalparaplyen, som jobber for å fremme kvalitetsøl. I fjor deltok 200 bryggerier fra 20 ulike land med mer enn 1000 unike ølsorter i konkurransen. 

En høyt kvalifisert, internasjonal dommerjury vurderer ølet etter aroma, smak, utseende og feilfrihet, og gir utmerkelser til de beste ølene i hver stilkategori. Røyklagt er nominert i klassen røykøl.

Dette er Stolt Bryggeri

Stolt Bryggeri er det første kommersielle bryggeriet i Stjørdal, men vi er langt fra de første som brygger øl i dalføret. Bryggeriet ble etablert i Januar 2018, og har nå tre ansatte med til sammen to årsverk. Sortimentet består av sju faste øl, pluss to sesongvarianter som brygges på lokale råvarer så lenge det finnes råvarer i Norge av tilsvarende eller bedre kvalitet. Ølet tappes på aluminiumsbokser som er et bedre alternativ både for miljø og øl-kvalitet.  

www.stoltbryggeri.com

Røyklagt

 Et tradisjonsrikt øl, brygget utelukkende på lokale ingredienser. Ølet egner seg godt til mat, spesielt til røkt kjøtt, pinnekjøtt o.l. samt ost.

Alkoholprosent: 7%
Smak: Smak av røyk, høy, einer og karamell.
Lukt: Tydelig duft av røyk.
Farge: Mørk gyllen
Råstoff: Vann, malt (bygg), gjær, einer
Produsent: Stolt Bryggeri