Laks med ponzusaus

 

 Til 20 personer

2000 g laks mid eller backloin (eller ca 120 g per pers)
Vårløk ca 10 g per rett
Agurk, ca 15 gram per rett
Mango, ca 15 g ferdig rensket per rett
2 stk chili
2 tomler ingefær
6 ss honning
1 sitron
1 lime
1 appelsin
3 dl soyasaus
Koriander


Ponzu med honning

Bland soyasaus og honning. 
Press i saften fra sitrusfruktene og la dem ligge i sausen og trekke minimum i 1 time (helst over natten).
Ingefær, chili, sitrongress kuttes og has i sausen sammen med grovhakket koriander.

Tips: Skrell av skallet på ingefæren med ei teskje. Det gjør vi for å slippe å kaste så mye ingefær.

Mango kuttes i kuber. Pass på å bevare så mye som mulig.
Del vårløk i tynne ringer.
Agurken skrelles og ta ut kjernen.
Skjær laksen i skiver, gjerne tynne. Du kan også skjære i biter om du vil.

Skjær chili i tynne ringer til anretningen.

Anretning
Legg laksen på tallerkenen. Ca 120 gram til en lunsj per person er fint. Legg på mango om du skal ha det. Vårløk, agurk og koriander. Legg noen ringer chili på toppen. Sil sausen og ha over retten. Ta noen dråper med olivenolje på toppen, og litt maldonsalt.

 

Ikke så mange til bords?

Til 2 personer

240 g laks mid eller backloin
Vårløk ca 10 g per rett
Agurk, ca 15 gram per rett
Mango, ca 15 g ferdig rensket per rett
1 stk chili
1 tommel ingefær
2,5 ts honning
1 sitron
1 lime
1 appelsin
3 dl soyasaus
Koriander