Christopher Davidsen Hitrafrøya Wil Lee Wright 107A8072copy

Krabbe fra Hitra/Frøya

Krabbe fra Hitra med pepperglace

Tenk så heldige vi er som har en av verdens beste kokker som festivalkokk!

Head Chef Christopher W Davidsen ved ved Speilsalen var i år landslagstrener til det norske kokkelandslaget og han har selv vunnet sølv i Bocuse D`Or. I dette portrettintervjuet kan du bli bedre kjent med vår hardføre mesterkokk.

Mens vi venter på Trøndersk Matfestival i sommer kan du lage mat sammen med Christopher. Her har han brukt råvarer og produkter fra de ulike regionene som deltar på Trøndersk Matfestival.

Dette er oppskrifter for alle, som du fint kan lage hjemme. Kokken deler også noen gode tips underveis. Klar, ferdig, kok!

KRABBE MED PEPPERGLACE:

1 kg kokte taskekrabbeklør
50 g meierismør
2 ss rapsolje
1 ss svart, grovmalt pepper
1 ts grovmalt szechuanpepper
1 ts grovmalt korianderfrø
1 rød chili
2 hvitløkfedd
50 g ingefær
50 g brunt sukker
50 g honning
1 dl riseddik
saft av 1 lime
1 dl soyasaus
3 ss østerssaus
50 g ketjap manis/ søt soyasaus 1 bunt koriander

Krabbe har vi tradisjon for å spise mye av her i Norge. Her er en asi- atisk variant jeg lærte meg da jeg var i Singapore.
Rens og finhakk chili, hvitløk, ingefær og koriander. Spar litt av korianderen til å drysse på når retten skal serveres. Fres smør og olje i en stekepanne. Ha i alle krydderne og grønnsakene. Tilsett ed- dik, honning, østerssaus og soyasaus, kok i ca. 5 minutter. Knus de hele krabbeklørne forsiktig og vend dem inn i peppersausen, fres i 3–4 minutter. Press over lime og ha på et lite dryss med koriander