Christopher Davidsen Fosen Wil Lee Wright 107A7865copy

Blåskjell fra Fosen

Dampet blåskjell med tomat, grønn chili og fersk koriander

Tenk så heldige vi er som har en av verdens beste kokker som festivalkokk!

Head Chef Christopher W Davidsen ved Speilsalen var i år landslagstrener til det norske kokkelandslaget og han har selv vunnet sølv i Bocuse D`Or. I dette portrettintervjuet kan du bli bedre kjent med vår hardføre mesterkokk.

Mens vi venter på Trøndersk Matfestival i sommer kan du lage mat sammen med Christopher. Her har han brukt råvarer og produkter fra de ulike regionene som deltar på Trøndersk Matfestival.

Dette er oppskrifter for alle, som du fint kan lage hjemme. Kokken deler også noen gode tips underveis. Klar, ferdig, kok!

DAMPET BLÅSKJELL

2 kg blåskjell
1 dl olivenolje
1 ss paprika pulver
2 stk grønn chili kuttet i tynne skiver
1 fedd hvitløk kuttet i skiver
4 stk sjalottløk kuttet i skiver
1 stk fennikel kuttet i tynne skiver
1 ss tomatpure
2 box cherrytomater kuttet i fire
5 dl hvitvin
1 potte koriander fin snittet
Sitronjuice, salt og pepper

Legg blåskjellene i en bolle og skyll dem godt i kaldt vann. Vask dem godt for hånd, og plukk ut alle skjell som er knust/ åpne og kast. riv også av «skjegget» som henger på skjellene. Sil så av vannet og tørk dem godt. Svisj hvitløk, løk, grønn chili, sjalottløk ,fennikel og paprika pulver i olivenoljen i en gryte på middels varme til løken og grønnsakene er blank. Skru så opp varmen og ha på tomatpure og paprika pulver. Svisj dette i 2-3 minutter og ha på cherrytomater og svisj videre i 2 minutter. Ha på hvitvin og gi dette et oppkok. Ha så på blåskjell, bland dette godt med det som er i gryten fra før av. legg så en litt mindre gryte eller noe tungt på toppen av blåskjellene sånn at dem blir dampet i press. Vi damper dem i press for at dem ikke skal åpne seg før dem er ferdig og bli tørre. Damp blåskjellene i ca 5-6 min . strø over salt, pepper og press over sitronjuice. Topp med koriander.