Christopher Davidsen Bondens Marked Wil Lee Wright 107A8147copy

Bacalao på klippfisk fra Bondens Marked

Bacalao på klippfisk, potetchaips og chilimajones

Tenk så heldige vi er som har en av verdens beste kokker som festivalkokk!

Head Chef Christopher W Davidsen ved ved Speilsalen var i år landslagstrener til det norske kokkelandslaget og han har selv vunnet sølv i Bocuse D`Or. I dette portrettintervjuet kan du bli bedre kjent med vår hardføre mesterkokk.

Mens vi venter på Trøndersk Matfestival i sommer kan du lage mat sammen med Christopher. Her har han brukt råvarer og produkter fra de ulike regionene som deltar på Trøndersk Matfestival.

Dette er oppskrifter for alle, som du fint kan lage hjemme. Kokken deler også noen gode tips underveis. Klar, ferdig, kok!

BACALAO:

1 kg utvannet klippfisk
1 kg potet, skrelt, kuttet i skiver
2 stk kepa løk , skrelt, kutet i skiver
3 fedd hvitløk, kuttet i tynne skiver
2 stk rød paprik
2 stk rød chili
2 ss paprika pulvert
2 ss tomatpure
2 dl olivenolje
1 kg grovhakkede tomater
1 box røde cherrytomater
Salt og pepper
Creme fraiche
Finhakket koriander

Rens klippfisk for skinn og ben, og skjær den i biter på 3-4 centimeter. Skjær potet, løk, paprika, hvitløk, chili i skiver.. Varm opp oljen i en kasserolle sammen med hvitløken, chilien, paprika og tomatpureen og svisj dette i ca 5 min. Legg et lag løk i bunnen først og legg så lagvis klippfisk, potet, løk, paprika, hele cherrytomater, hermetiske tomater i kasserollen. Legg lag på lag til det er tomt. Kok opp på middels varme, og la kasserollen småkoke på svak varme en drøy time, gjerne lenger. Rist kasserollen lett (slik at det ikke setter seg i bunnen) på platen av og til, men ikke rør i bacalaoen. Smak til med salt og pepper. Trekk av bacalaoen og la den stå uten varme og trekke 20-30 min. Server så med potetchips og creme fraiche, topp med koriander - det er kjempegodt.