Er du på leting etter nye matopplevelser på hjemmebane? Bli inspirert av de beste!

Mange er hjemme om dagen, og har uvanlige dager. Da kan maten være et lyspunkt! Skap en matopplevelse i hjemmet, nesten som på Britannia.

Rugbrød med avokado, hummus og posjert egg

1 skive godt rugbrød, gjerne fra en lokal baker
1 posjert egg fra Galåvolden Gård
Urter til pynt

Hummus

100 gr tørka kikerter, legges i vann min 8 timer
Litt natron
100 gr tahini
1-2 Hvitløkbåter
½ sitron, saften
Salt
Kokevann fra kikertene
Extra virgine olje


Kok kikertene møre i vann sammen med litt natron. Sil av kokevannet, og spar på det til senere. Kjør kikertene sammen med resten av ingrediensene til en glatt pure, spe med kikertvann hvis det trengs.

Løksuppe

25 gr smør
3 stk løk, kuttet fint i halvmåner
20 gr mel
1,5 dl hvitvin
2 l kyllingkraft
Timian
salt
Sort pepper
Gammelt brød i terninger
Revet ost


Brun løk på høy i en kjele sammen med smør, ha på mel når løken er passe brun
Tilsett i vin og kok opp. Tilsett i kyllingkraft og urtekvast kok i 30 – 40 min. Smak til med salt og pepper. 


Dry aged entrecote med bearnaise

200/250 gr entrecote pr person

Rå: Stekt til ca 50 – 52 grader
Medium: Stekt til ca 54 – 56 grader
Godt: Stekt til ca 60 grader

Bearnaise

1 dl hvitvin
4 ss eplecider eddik eller annen eddik etter ønske
2 stk eggeplommer
200 gr klaret smør
Estragon finkuttet
Sitron
Salt
Tabasco
Worchestershire saus

Kok inn hvitvin og eddik til halvparten
Ha eggeplommene i en bolle over vannbad og tilsett hvitvinsreduksjonen
Pisk konstant til eggeplommene er luftig og varm, og spe inn det varme klaret smøret litt etter litt. Smak til med salt, sitron og finkuttet estragon

Bete rødbeter og dampet kål

Kålhode
Bakte beter