0 1600 False False 1 85 Fileshare Filarkivroot Matfestivalen Bilder Lars Erik Rett 03 Still 02 1200X650 Jpg

Bresert kanin med spinat og varm potetsalat

Kanin er en vanlig råvare i flere land, men det er ikke så mange som har solgt dette i Norge så langt. Dette er på vei til å endre seg, og Høgaunet gård fra Munkeby på Levanger er en av produsentene som selger dette i Trøndelag. Her viser kokk Lars Erik Vesterdal hvordan det kan bli mørt og godt, med masse gode grønnsaker fra Frosta.

Bresert kanin med spinat og varm potetsalat 

Dette trenger du til 4 personer:
1 stk kanin 
800 gr små poteter 
4 ss smør
2 ss olje  
1 liter kyllingkraft 
1 pose spinat 
3 gulrøtter 
1 pose små løk 
1 løk 
1 hvitløk 
1 sitron 
2 dl fløte
1 ss urteolje, eller olivenolje 
Salt og pepper 
1 potte persille 
1 potte timian 

Slik gjør du: 
Del opp kaninen i bryst, lår, rygg og bog. Stek stykkene slik at de blir godt brunet. Kok de møre i kyllingkraft i ca 45 minutter til 1 time. Del småløk i to og brun i samme panne. Kok løken sammen med kaninen. Kok poteten møre og knus de forsiktig i en kjele. Brun 2 ss smør og tilsett potetene sammen med sitronsaft og masse persille. Bruk gjerne litt urteolje hvis du har det tilgjengelig. Smak til med salt og pepper. 
Finkutt løk og hvitløk og sviss i en vid panne. Tilsett spinat og gulrøtter skåret i tynne skiver. Kok dette inn med fløte et par tre minutter. Smak til dette med salt og pepper.
Anrett på et fint fat eller en tallerken og vær raus med fine urter på toppen. 

Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival