Pastasalat med laks 37

Dette er en grønn og frisk pastasalat laget på lekre skruer og smakrik pesto. På toppen ligger et stykke med myk og varm laks stekt på 37 grader, derav navnet. Hvem visste at laks stekt på lav varme kunne bli så godt! 

Til to personer:
200 g laks
100 g pasta, store skruer
sukkererter
brokkoli
eple
fennikel
agurk
sitron
salt
 
Pesto:
basilikum
hvitløk
pinjekjerner
olivenolje
parmesan
 
Ingrediensene til pestoen blandes sammen i en blender eller morter.
 
Ha olje, salt og sitronzest på laksen, og legg plastfilm over hele.
Bak laksen på 40 grader til 37 grader i kjerne. Bruk helst termometer om du har, og har du ikke kan du klemme litt på laksen etter 30 minutter for å kjenne om den flaker seg litt.
 
Kok pasta som anvist på pakken. Har du valgt store skruer legger pestoen seg veldig fint på.
 
Hakk alle grønnsakene og når pastaen er kokt og lun/kald kan den blandes med grønnsaker og pesto. Når fisken er klar legges den oppå. Bon appétit!

 


Mange til bords?

Samme framgangsmåte, men mer ingredienser:

Til 20 personer:
2 kg laks
1 kg pasta
5 pk sukkererter
3-4 stk brokkoli
5-6 stk epler
4 stk fennikel
4 stk agurk
5 stk sitron
salt

Pesto:
3 potter basilikum
3 båter hvitløk
6 ss pinjekjerner
3 dl olivenolje
130 g parmesan
salt
pepper