Laks poké bowl style

Poké bowl stammer fra Hawaii og er en rå fiskesalat som serveres som forrett i det Hawaiianske kjøkken. Poke betyr å skjære eller kutte. Her kan man bruke hva slags fisk og grønnsaker man vil!

Til to personer:
200 g laks
100 g byggryn
agurk
reddik
sukkererter
grønn chili
avokado
mango
sesamfrø
lime
gressløk
soyasaus
ingefær
 
Det er vanlig å bruke ris, men vi fornorsker det isteden med byggryn.
Start med å koke byggryn etter anvisning på pakken, og la den avkjøles før du bruker den.
Skjær laks i tynne skiver eller i biter.

Så starter vi med marinaden til fisken.

Du trenger:
2 dl soyasaus
1 ts revet Ingefær
1 stk lime
1 stk chili
 
Hell marinaden over fisken, og sørg for at all fisken dekkes. La den stå å marinere seg i ca 20 minutter.
Dette er perfekt med tid for å skjære opp grønnsaker og frukt til dagens poké bowl.
 
Kutt agurk, sukkererter, avokado, reddik og mango i passe biter. Finn fram en stor skål og legg byggryn i bunnen, og så den marinerte fisken oppå. De ferske grønnsakene legger du rundt fisken hver for seg.
Nam, bare å kose seg!

 


Mange til bords?

Skal du lage til en stor forsamling? Samme framgangsmåte, bare større mengder!

Du trenger til 20 personer:
2 kg laks
1 kg byggryn
4 stk agurk
10 stk reddik
5 pk sukkererter
10 stk avokado
6 stk Mango
sesamfrø
gressløk

Marinade:

14 dl soyasaus
5 stk lime
5 ts revet ingefær
5 stk chili