På Bryggerifestivalen er det viktig å vise fram ulike smaker, og koble øl og mat. Smak og matkultur er en viktig del av opplevelsen. Derfor har vi hvert år utvalgte trønderske restauranter med skreddersydd festivalmat basert på trønderske råvarer.
Enten du skal velge drikke til maten, eller mat til drikken; be bryggerne og festivalrestaurantene om tips til hva som matcher. Her blir det noe for enhver smak. Restaurantene tilbyr både vegetar, vegansk, kjøtt, fisk, snacks og desserter – alt basert på lokale råvarer.
E.C. Dahls Pub og Kjøkken har vært med Bryggerifestivalen i mange år og serverer burgere og klassisk amerikansk pub-mat.
Indian Tandoori Restaurant har vært med siden starten av Bryggerifestivalen i 2013, og serverer krydret indisk mat som reinsdyrwrap med reinkjøtt fra Rørosrein og curry og masala dosa med melkeprodukter fra Kilnes Gård. Eier Pukhraj Virkaur reiser til Hegra hver uke for å hente fersk gårdsmelk fra Kilnes Gård, her kan du lese mer.
Una Autopizzeria har også vært med Bryggerifestivalen i mange år, og den italienske pizzaen - laget av italienere - brettes i to og spises på italiensk vis; det kalles pizza portafoglio.
Nye festivalmatopplevelser i år er Olavstorget; de kommer med to ulike street food smaker. Frida Taqueria serverer meksikanske tacos, og Matologi har asiatisk-inspirerte smørbrød.
For den som vil ha ha kaffebrygg på festivalen så kommer nylanserte Kaffekokeriet i år. De serverer ferskbrygget kaffe på bønner fra flere trønderske kaffebrennerier, og har i tillegg vaffelblingser; nystekte vafler servert med både søtt og salt av pålegg.