Bryggerifestivalen 2022 Dag 2 8171 Jpg

Bryggeriene 2022

Årets line-up blir lansert mai 2023.

Fram til da, ta en titt på bryggeriene som var å finne bak baren i 2022. 

Austmann Bryggeri

Austmann Bryggeri holder til på Sluppen i Trondheim og har tatt navnet sitt etter det gammelnorske ordet «austmann», som ble brukt om nordmenn som dro østover, ut på handels- og oppdagelsesreiser.

LES MER

Bryggeriet Frøya

På Uttian, en liten øy på Frøya i Trøndelag og med havet som nærmeste nabo brygges øl som hyller kystkulturen. Ølet brygges på Trøndelags beste vann og med tålmodig håndverk.

Les mer

Crave Cave Brewery

Håndverksbryggeri startet i 2019 - med fokus på lokalt marked og lokale smaker. Bryggeriet holder til på Averøy, sørvest om Kristiansund på vei til Atlanterhavsveien.

Les mer

E.C. Dahls Bryggeri

E.C. Dahls har brygget øl i Trondheim siden 1856 og har vunnet gullmedaljer for sine øl i tre århundrer. I 2016 gjennomgikk E.C. Dahls en storstilt ombygging og har siden brygget nær hundre ulike brygg i tillegg til flaggskipet Dahls Pils.

Les mer

Fæby Bryggeri

Fæby bryggeri holder til ved Fæby gård i Verdal. De får malt fra Bonsak Gårdsmalteri på Skogn, dermed får ølet særpreg av «trøndersk terroir». Vann er også en viktig ingrediens i øl, og Leksdalsvannet har vannkvalitet i verdensklasse.

Les mer

Hammerhead Brewing Company

Hammerhead BC. er et uavhengig håndverksbryggeri med sin tilhørighet i Trondheim by. Med en moderne ølfilosofi er de ikke redd for å utfordre stilartene, men brygger alt fra klassisk til radikalt. De er opptatt av ferske råvarer og bruker gjerne lokale ingredienser.

Les mer

Hogna Brygg

Hogna brygger alt fra lyse sitronfriske hveteøl, til fyldige, sjokolademørke stouts, og gjerne med lokale ingredienser der muligheten byr seg. Bonsak Gårdsmalteri på Skogn leverer kvalitetsmalt fra Trøndelag. Mer smak og fylde, men balansert, er Hognas mål, og deres motto er; Det beste ølet er ikke brygget ennå!

Les mer

Klostergården Håndbryggeri

Klostergården er et lite gårdsbruk som ligger midt i Trondheimsfjorden på øya Tautra. Stedet har en sterk historisk forankring til Frosta-ting og klostertradisjonen. Ølet Alstadberger er brygget på røkt malt, og fikk 2014 det første norske Spesialitetsmerket for øl.

Les mer

Monkey Brew

Monkey Brew er et innovativt håndverksbryggeri med base i Trondheim. De lager øl i moderne craft beer-ånd, med fokus på høy kvalitet og smak.

Les mer

Rodebak Gårdsbryggeri

Rodebak Gårdsbryggeri holder til på Innset en time sør for Trondheim. Her brygges et fint spekter av øl, som blant annet fersk og fin Equinox-IPA, Biere de Garde og Saison.

Les mer

Røros Bryggeri

I dag lager Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk ekte håndverksøl med nye oppskrifter basert på flere hundre år gamle øltradisjoner fra Røros-traktene.

Les mer

Stolt Bryggeri

Stolt Bryggeri holder til på Hjelseng gård i Stjørdal. Bryggeriet blev etablert i 2018. Fokus er på det lokale hvor de bruker lokale råvarer så lenge det finnes råvarer i Norge av tilsvarende eller bedre kvalitet. De jakter etter de fantastiske råvarene som finnes i Trøndelag med de gode historiene som hører til.

Les mer

Tapp & Kork

Tapp & Kork i Molde ble åpnet i 2015, allerede da var det fremtidige planer for å brygge eget øl. Første bryggesett ble kjøpt og betalt en uke før pandemien slo til. Etter oppstart med brygging høsten 2021 har de utvidet bryggeriet i flere omganger.

Les mer

Trondhjem Mikrobryggeri

Trondhjem Mikrobryggeri ble etablert i 1998 og var den andre bryggeripuben som startet sin virksomhet i Norge. De startet sitt eget mikrodestilleri i 2017. Bryggeriet holder til i Prinsens gate, der du kan stikke innom og nyte hjemmelaget øl og brennevin i en trivelig og avslappet atmosfære.

Les mer

ØX

Under Frati på Torvet ligger Øx Tap Room, i en nesten 300 år gammel hvelvkjeller med masse historie i veggene. De fokuserer mest på klassiske stilarter som passer til menyen i restauranten, men leker også med eikefatlagring og andre ting.

Les mer

Askheimer

Askheimer holder til i Indre Østfold - med produksjon i Rakkestad. Hos Askheimer får du alle typer mjød, både tradisjonelle, men også mer moderne brygg. Råvarene hentes helst lokalt, og mange av dem høster de selv i skog og hager.

Les mer

Berentsens Brygghus

Berentsens Brygghus ble etablert i 1895. Det familieeide bryggeriet er i dag drevet av 4. og 5. generasjon. Det brygges alt fra tradisjonelle pilsnere til de mest populære og kreative øl som høster medaljer internasjonalt.

Les mer

Brewski

Brewski er et uavhengig mikrobryggeri fra Skåne i Sverige. De legger kreativitet, innovasjon og ekte ingredienser i det de gjør, og har et stort utvalg av håndverksøl.

Les mer

Bådin

Bådin bryggeri ble stiftet i Bodø i 2012, av seks kompiser med lidenskap for godt øl. De liker å brygge øl som de selv liker, og alltid med balanserte smaker i fokus. Med installeringen av nytt bryggverk sommeren 2021 er de klare til å ta nye steg, for å spre den gode nordnorske smaken til flere ølinteresserte.

Les mer

Edel Sider

Edel Sider er laget av Åkre Gård. Edel-produktene vant gull i Norges beste sider tre ganger siste fem årene og ikke minst gull i internasjonale siderkonkuranser i Frankfurt 2017, og San Sebastian 2019.

Les mer

Homborsund Bryggeri

Homborsund Bryggeri ble stiftet i 2017 og leverer øl til restauranter, Vinmonopolet, Gulating og noen dagligvare butikker. De har fokus på øl som mange kan like og er glad i kombinasjon av øl og mat,. I 2020 overtok de Qvart Ølkompani.

Les mer

Kinn Bryggeri

På Kinn Bryggeri i Florø lager de handverksøl i engelsk og belgisk stil basert på det rene vannet fra Sagafjella. Her blir det praktisert gamle håndverksteknikker, som åpen gjæring og flaskemodning.

Les mer

Krecher

Krecher (crea·ture) består av Ellen, Martin og Doyle "RawMeat". Med mange års erfaring i bransjen bestemte de seg i 2021 for å starte på egenhånd. Kreacher lager trendy øl med spennende smakskombinasjoner, alt fra tunge, søte dessertstouter til tropiske humledrevene IPA'er og deilige smoothie-lignende surøl fulle av ekte frukt.

Les mer

Lervig

Lervig er et uavhengig bryggeri lokalisert i Stavanger. De lager en hel rekke øl, fra lettdrikkelig pils, til velhumlede pale ales og fatlagrede stouts og surøl.

Les mer

Mjøderiet

Mjøderiet ønsker å spre kunnskap om mjød, gjenopplive de klassiske stilene og eksperimentere med nye og spennende smaker. De har en fot i den gamle mjødtradisjonen og en i den nye håndverksbryggeri-kulturen.

Les mer

Nøgne Ø

Nøgne Ø ble startet opp i Grimstad i 2002 og har i alle år vært regnet som et av Norges ledende håndverksbryggeri. Deres jakt etter spennende smaker og ingredienser resulterer stadig i nye sesongbaserte og eksperimentelle brygg.

Les mer

Salikatt

Salikatt Bryggeri er et familiedrevet håndverksbryggeri i Stavanger. I Salikatt er alltid kvalitet i fokus og de jobber kontinuerlig for å forbedre fremgansmåte, oppskrifter og utstyr for å lage det beste ølet.

Les mer

Staggeringly Good

Staggeringly Good ble startet i 2015 av tre venner med en besettelse for øl og dinosaurer. De har siden rangert høyt på Untappd og er kjent som et av Storbritannias ledende bryggerier.

Les mer

Wettre Bryggeri

Wettre er et lokalt mikrobryggeri med beliggenhet på Søndre Vettre Gård i Asker. Her produserer de håndlaget øl av naturlige råvarer. 

Les mer

Gulating - Alkoholfritt

Tommy Holen Helland fra Gulating Byhaven stiller med alkoholfritt brygg. Her finner du både pils og IPA, samt perlende drikker med blåbær, rabarbra, nype og mange andre leskende smaker.

Les mer

Samarbeidspartnere