Bryggeriene 2021

Her kan du lese om de ulike bryggeriene på Bryggerifestivalen.

Austmann Bryggeri

Austmann Bryggeri holder til på Sluppen i Trondheim og har tatt navnet sitt etter det gammelnorske ordet «austmann», som ble brukt om nordmenn som dro østover, ut på handels- og oppdagelsesreiser.

Les mer

Bryggeriet Frøya

På Uttian, en liten øy på Frøya i Trøndelag og med havet som nærmeste nabo brygges øl som hyller kystkulturen. Ølet brygges på Trøndelags beste vann og med tålmodig håndverk.

Les mer

Bådin

‘Craft from the Arctic’. Bådin ble stiftet i Bodø i 2012 av 6 kompiser med lidenskap for godt øl.

Les mer

E.C. Dahls Bryggeri

Bryggeriet ble grunnlagt av Erich Christian Dahl i Trondheim i 1856. Den velkjente Dahls-pilsen brygges også fortsatt. Gjæra i en Dahls-pils kan spores over 70 år tilbake i tid.

Les mer

Fjellbryggeriet

Fjellbryggeriet er et lite handverksbryggeri lokalisert i Tuddal på solsiden av Telemarks stolthet; Gaustatoppen. Bryggerutstyret er gunstigest for produksjon av overgjæret øl, og derfor bryggar de primært ales i ulike varianter.

Les mer

Fæby Bryggeri

Fæby bryggeri holder til ved Fæby gård i Verdal. De får malt fra Bonsak Gårdsmalteri på Skogn, dermed får ølet særpreg av «trøndersk terroir». Vann er også en viktig ingrediens i øl, og Leksdalsvannet har vannkvalitet i verdensklasse.

Les mer

Haandbryggeriet

Håndverksøl fra Drammen siden 2005. Brygget på vann fra Glitre og gjerne med nordiske ingredienser som tyttebær, bringebær og tindved.

Les mer

Hammerhead Brewing Company

Hammerhead Brewing Company er Trondheims nyeste tilskudd av mikrobryggeri, kun 15 min fra Trondheim sentrum. Her brygges det ekte håndverk med stor lidenskap og tålmodighet.

Ler mer

Hogna Brygg

Hogna brygger alt fra lyse sitronfriske hveteøl, til fyldige, sjokolademørke stouts, og gjerne med lokale ingredienser der muligheten byr seg. Bonsak Gårdsmalteri på Skogn leverer kvalitetsmalt fra Trøndelag.

Les mer

Kinn Bryggeri

På Kinn Bryggeri i Florø lager de handverksøl i engelsk og belgisk stil basert på det rene vannet fra Sagafjella. Her blir det praktisert gamle håndverksteknikker, som åpen gjæring og flaskemodning.

Les mer

Klostergården Håndbryggeri

Klostergården er et lite gårdsbruk som ligger midt i Trondheimsfjorden på øya Tautra. Stedet har en sterk historisk forankring til Frosta-ting og klostertradisjonen. Deres «Alstadberger» ble i 2014 tildelt det første Spesialitet-merket til et norsk øl.

Les mer

Mikkeller

Mikkeller Bryggeri er et verdensomspennende dansk bryggeri med barer og restauranter over hele verden. De har en internasjonal ølfestival og løpeklubb! Mikkeller Henry & Sally's i Oslo tar med mange spennende nye brygg

Ler mer

Mjøderiet

Mjøderiet ønsker å spre kunnskap om mjød, gjenopplive de klassiske stilene og eksperimentere med nye og spennende smaker. De har en fot i den gamle mjødtradisjonen og en i den nye håndverksbryggeri-kulturen.

Les mer

Molo Brew

Molo Brew er en bryggeripub på Stornespiren i Ålesund sentrum. Her har de 25 tappelinjer, hvor man kan velge mellom faste klassikere og en rekke eksperimentelle øltyper, designet og utviklet av bryggerne deres.

Les mer

Monkey Brew

Monkey Brew er et håndverksbryggeri, med base i Trondheim, som lager øl i moderne craft beer-ånd, med fokus på høy kvalitet og smak.

Les mer

Rodebak Gårdsbryggeri

Rodebak Gårdsbryggeri holder til på Innset i Sør-Trøndelag. Her brygges et fint spekter av øl. Fersk og fin Equinox-IPA, Biere de Garde og Saison.

Les mer

Røros Bryggeri

I dag lager Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk ekte håndverksøl med nye oppskrifter basert på flere hundre år gamle øltradisjoner fra Røros-traktene.

Les mer

Stolt Bryggeri

Stolt Bryggeri er et prisvinnende håndverksbryggeri i Stjørdal i Trøndelag. I dette dalføret har det vært brygget øl gjennom utallige generasjoner. Det tradisjonelle Stjørdalsølet har en tydelig og særegen røyksmak.

Les mer

Trondhjem Mikrobryggeri

Trondhjem Mikrobryggeri ble etablert i 1998 og var den andre bryggeripuben som startet sin virksomhet i Norge. De startet sitt eget mikrodestilleri i 2017. Bryggeriet holder til i Prinsens gate, der du kan stikke innom og nyte hjemmelaget øl og brennevin i en trivelig og avslappet atmosfære.

Les mer

ØX

Under Frati på Torvet ligger Øx Tap Room, i en nesten 300 år gammel hvelvkjeller med masse historie i veggene. De brygger sitt eget øl, og nå skal de snart begynne og destillere også.

Les mer

Åkre Gård

Edel Sider og Eplemost er laget av Åkre Gård. Edel-produktene vant gull i Norges beste sider tre ganger siste fem årene og ikke minst gull i internasjonale siderkonkuranser i Frankfurt 2017, og San Sebastian 2019.

Les mer

7 Fjell Bryggeri

7 Fjell Bryggeri ble etablert i Bergen i 2013, og er et bryggeri som blåser liv i de gamle håndbryggstradisjonene. De jobber for at ølet skal være ekstremt rent smaksmessig, og de søker smaksmessige ytterpunkter og nyvinninger.

Les mer

Samarbeidspartnere