Bryggerifestivalen i Trondheim

Bryggerifestivalen i Trondheim 28.-30. juli 2022

Bryggerifestivalen er en kunnskapsfestival for brygg, spesialøl og håndbrygget øl. Vi tenker kvalitet i alt vi gjør, og et knippe dyktige bryggeri fra inn- og utland står bak baren. I tillegg kommer et utvalg sider- og mjødbryggere og kaffe - brygg er mer enn øl! 

Bryggerifestivalen arrangeres samtidig med Trøndersk Matfestival midt i hjertet av Trondheim. Vi har festivalrestauranter med mat som er tilpasset drikken du får kjøpt. Festivalen kjennetegnes av god stemning og lave skuldre. Her møtes venner og kjente, i alle aldre og ulike kjønn.

Bryggerifestivalen for alle

Enten du er nybegynner eller ølnerd – Bryggerifestivalen er en kunnskapsfestival som byr på noe for enhver smak. Her ønsker vi å vise både mangfold, tradisjoner og nye trender. Vi vil at du skal finne din nye favoritt!

Utforsk ulike ølstiler, lær mer om brygging og hvordan du kombinerer mat og drikke. Bak baren møter du bryggerne selv, som gjerne deler kunnskap og erfaringer. På festivalrestaurantene kan du velge i et mangfold av smakfulle retter, alt basert på lokale råvarer.

Bryggerne gleder seg til å vise deg hva de har med. For å hjelpe deg å holde oversikten lister vi hele menyen på Untappd.

Bryggeri i 2021

Se oversikt her

Meny

Se hele menyen av mat og drikke i 2021.

Se oversikt her

Festivalmat

På Bryggerifestivalen er det viktig å vise fram ulike smaker, og koble øl og mat. Derfor har vi hvert år utvalgte restauranter med skreddersydd festivalmat basert på trønderske råvarer.

Les mer

Hvordan brygges øl?

Hva er forskjellen på ulike typer, og hvordan kombinere øl og mat?
Lær om ulike ølstiler her

Lag ditt beste kaffebrygg!

Håndbrygg, aeropress og presskanne.
Gå til kaffeskolen

Samarbeidspartnere

Siste fra Bryggerifestivalen

Bryggerifestivalen | 25.09.21
Byhaven Ølfestival klaffer med gjenåpningen av Norge
I parkeringskjelleren på Byhaven i Trondheim arrangeres Byhaven Ølfestival for andre gang. - Litt av en gave at Norge åpner i dag klokken 16.00, sier festivalarrangør Tommy Holen Helland.»

Bryggerifestivalen | 05.08.21
Hogna Brygg vant Bærekraftsprisen 2021
Ingen av utstillerne på Trøndersk Matfestival klarer å kombinere økonomi og bærekraft bedre enn Hogna Brygg. Derfor får ølbryggeren fra Kotsøy i Midtre Gauldal nyinnstiftede SpareBank 1 SMNs bærekraftspris i samarbeid med Trøndersk Matfestival.»

Bryggerifestivalen | 05.07.21
Indisk mat med Kilnes gårdsmelk og Rørosrein til øl på Bryggerifestivalen
Pukhraj Virkaur og Indian Tandoori har servert samosa, tandoori og nan til øl på Bryggerifestivalen i mange år. Hun kjører til Hegra hver uke for å hente fersk gårdsmelk fra Kilnes Gård for å lage smør, ost, og yoghurt til krydrede indiske retter. Men reinsdyr-wrappen med kjøtt fra Rørosrein vil hun helst servere så lite krydret som mulig, for å få fram smaken i råvaren.»

Bryggerifestivalen | 24.06.21
Stolt Bryggeri tar med røykpreget maltøl fra Stjørdal til Bryggerifestivalen i Trondheim
Frida Kronberg, daglig leder ved Stolt Bryggeri på Stjørdal, tar med seg tusen år gamle røykpregede maltøltradisjoner og innovativt bringebærbrygg når bryggeriet kommer til Bryggerifestivalen i Trondheim 29-31.juli.»